Wie zijn wij

Sonja van Zuilen-Ursem

Mijn naam is Sonja van Zuilen-Ursem. In 1976 ben ik in Heerhugowaard geboren. Ik woon met mijn dove man en slechthorende dochters, na enkele jaren in andere steden gewoond te hebben, weer in Heerhugowaard. Naast moeder ben ik ook pleegmoeder van een pleegdochter die inmiddels volwassen is en begeleid zelfstandig woont. Verder ben ik horend kind van dove ouders. Als onderwijsondersteuner werk ik in het speciaal basisonderwijs met kinderen met spraak- en taalproblemen. Daarnaast ben ik kindercoach en eigenaresse van coachpraktijk Kootsjhond.

Ik heb acht jaar bij Stichting MEE gewerkt. Daar heb ik, als consulent, mensen met een beperking ondersteund. Daarna heb ik een tijd als beleidsmedewerker bij gemeenten gewerkt. Ik merkte dat ik het werken met mensen miste. Als taalhulp, op een basisschool bij de kleuters, heb ik een schooljaar vrijwilligerswerk gedaan. Dit vond ik zo leuk en inspirerend dat ik een carrièreswitch heb gemaakt. Ik ben begin 2019 de opleiding ‘Kindercoaching met hond als co-coach’ bij Pets4Care gaan volgen. In januari 2020 heb ik deze opleiding samen met mijn hond Storm succesvol afgerond.

Als kindercoach biedt ik spelenderwijs oplossingsgerichte hulp aan het kind. Het gaat hierbij om psychosociale hulpverlening. Als kindercoach coach ik een kind naar het ontdekken van eigen talenten en zet ik het kind in zijn/haar kracht. Ik draag geen oplossingen aan, maar help ze om ze bij zichzelf te vinden. Heel speciaal hierbij is dat ik mijn therapiehond Storm kan inzetten.

Door alles wat ik mee heb gemaakt, ben ik ervaringsdeskundige geworden in het coachen van mensen. Ik heb zelf ervaren dat het niet altijd makkelijk is om jezelf te zijn, jezelf te vinden, trouw te blijven aan jezelf. Mijn missie als coach is, om samen met Storm, kinderen met communicatieve uitdagingen in hun kracht te zetten.

Storm

Storm, een reu, is in 2017 geboren. Hij is een therapiehond/ psychosociale hulphond. Dit betekent dat hij geschikt is bevonden (gecertificeerd is) om kinderen te ondersteunen in een begeleidingstraject. Hij heeft als pup een gedragstest gehad. Ook heb ik diverse hondencursussen met hem gevolgd. Storm is een lieve, vrolijke en gevoelige hond die van actie houdt. Hij is enthousiast, leergierig en dol op kinderen. Wat hij ontzettend leuk vindt, is rennen in het bos en op het strand. En ook deelt hij de passie van ons gezin, voetbal!

storm